adrian split brza voznja
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

Adrian Petričević (21) iz Splita koji je poznat po divljanju motorom na dalmatinskim prometnicama te je zato dobio i nadimak Splitski Mad Max – ostao je bez vozačke dozvole.

FIXGEHALT

Njemu je PU splitsko-dalmatinska poništila – ukinula vozačku dozvolu na temelju skupljenih negativnih bodova koji su se gomilali iz godine u godinu, a novi vozački ispit morat će polagati nakon što od ovog rješenja prođu dvije godine, piše Slobodna Dalmacija.

Kada policija ukine vozačku dozvolu ukidaju se zapravo i sve kategorije koje je osoba položila, pa je nevažno koju je kategoriju Petričević imao.

Rješenje o ukidanju je izvršno i na njega Petričević nema pravo žalbe.

LIDER

Petričević je više puta u medijima u svoju obranu rekao kako nikada nije s motorom u svim tim jurnjavama skrivio nijednu saobraćajnu nesreću, no već je dva puta bio u zatvoru zbog brze vožnje, a nekoliko vozila mu je oduzeto.

Snimajući svoja divljanja na motoru Adrian je slavio adrenalin i nepredvidljivost pa je tako kao najbolji akcijski filmski junak, u 24 minute vožnje na “Suzi” kako od milja zvove svoj motor Suzuki GSXR-1000 napravio više od 80 prekršaja te je za to djelo odslužio mjesec dana zatvora. Prolazio je kroz crvena svjetla na semaforima, vozio prebrzo, pretjecao u tunelu, preticao kolone, vozio u suprotnom smjeru i tako dalje.

Priče su se ponavljale, negativni bodovi skupljali, a on je bio uporan pa je rezultat svega da Petričevića neće biti dvije godine na dalmatinskim prometnicama, osim ako bude divljao nelegalno, bez vozačke dozvole.