AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Sportski događaji na otvorenom bez prisustva publike moći će se održavati tokom najavljenog lockdowna u Kantonu Sarajevu od petka u 20 sati do ponedjeljka u 7 ujutro.
To je u jučerašnjoj izjavi potvrdio i premijer Edin Forto u toku izlaganja kojim je najavio zatvaranje Kantona Sarajevo zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Za razliku od sportskih događaja na otvorenom prostoru, oni u zatvorenom kao što su košarka ili rukomet, neće biti dozvoljeni u navedenim danima.

Zanimljivo da predstojećeg vikenda niti jedan od tri nogometna premijerligaška kluba neće igrati na domaćem terenu budući da Sarajevo gostuje Širokom Brijegu, dok će se meč Željezničara i Olimpika prema rasporedu igrati u ponedjeljak.
Zbog pogoršane situacije
Od petka do ponedjeljka u Sarajevu će raditi samo apoteke, prodavnice hrane i benzinske pumpe

Podsjetimo, Forto je potvrdio da će od petka pa do ponedjeljka do 7 sati biti zatvoreni svi poslovni subjekti osim apoteka, benzinskih pumpi i objekata koji prodaju hranu i piće. Također, tokom lockdowna radit će i sredstva javnog prijevoza.

“Nastavit ćemo sprovođenje mjera tokom radne sedmice, a od petka u 20 sati uvečer zatvaramo sve poslovne subjekte do 7 sati ujutro u ponedjeljak. Bit će zatvoreni svi osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe, apoteke i javni prijevoz. Bit će omogućena dostava i moći će se održavati sportski događaji bez publike na otvorenom”, ističe Forto.