Sportska invalidska kolica za Udruženje paraplegičara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predstavnici Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH, danas su uručili dvoja aktivna sportska invalidska kolica za članice zeničkog Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize.Njihova vrijednost je oko 4.700 eura, ali značaj za njihove nove vlasnike znatno je veći, jer aktivan život i bavljenje sportom važni su preduslovi inkluzije osoba sa invaliditetom, ističu u pomenutom zeničkom Udruženju.

Nabavku ovih kolica obezbijedila je Njemačka ambasada u našoj zemlji i to  u sklopu projekta podrške invalidskom sportu, na koji je apliciralo zeničko Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize.

ČITAJ JOŠ:  Na Smetovima počeo zimski susret izviđača Prijedora i Zenice

-Ovu 2017. godinu proglasili smo godinom podrške sporta za osobe sa invaliditetom, a u sklopu pružanja konkretne pomoći invalidnim osobama obezbijedili smo i ovu današnju donaciju uručenu u Zenici, u želji  navodi Sussan Mattis, ataše u Ambasadi Savezne Republike Njemačke u BiH.

 

rtvze.ba

GODISNJICA
MARKETING