SPORTSKE IGRE MLADIH: Četiri dana sporta i zabave u glavnom gradu BiH

IMG_5656 SIM_Sarajevo_dan1_by_Edis_Livnjak

Sarajevo je u prethodnim danima bilo peti grad domaćin najljepše sportske priče za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Na nekoliko lokacija u gradu u periodu od 1. do 4. jula održana su takmičenja u okviru trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, a preko 4200 dječaka i djevočica imalo je priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, igri 'između dvije vatre', tenisu, stonom tenisu i šahu.

Nijedan dan nije manjkalo entuzijazma i sportskog duha, a na uličnoj košarci, koja se održala na terenima Gimnazije „Dobrinja“, atmosfera je bila izrazito pozitivna. Maštovitosti nije nedostajalo ni u nazivima ekipa, pa su se tu našli „Doktori i čarobnjaci“, ekipa „Strogo po mahali“, „Vanzemaljci“, „Tim Raketa“ i „Amerikanci“ . Najpopularniji sport među dječacima je i ove godine bio mali nogomet koji se dva dana održavao na pomoćnim terenima stadiona „Koševo“, a djevojčice iz Sarajeva najviše interesovanja su pokazale za odbojku i odbojku na pijesku.

Zadovoljstvo brojem prijavljenih u Sarajevu i kvalitetom takmičarskog dijela nije krio ni predsjednik Igara Haris Delihametović: „Mi se trudimo da pružimo uvijek najbolje terene, opremu i sudije, a zauzvrat očekujemo samo fair play. Mališani u Sarajevu pokazali su nam da jeste značajno pobijediti, ali da je još važnije učestvovati i družiti se sa vršnjacima“, kazao je Deliahmetović i dodao da u Sarajevu ove sedmice nije nedostajalo ni talenta ni zabave.

Nakon uspješno realizovanih takmičenja u Konjicu, Goraždu, Doboju, Zenici i Sarajevu, BH Telecom Sportske  igre mladih nastavljaju svoj put ka sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Gradovi Prijedor i Bihać 6, 7. i 8. jula bit će domaćini priče koja uljepšava ljetni raspust djeci i mladima širom BiH. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE