SPORTSKE IGRE MLADIH: Da li ste spremni za najljepšu sportsku priču?

SPORTSKE IGRE MLADIH: Da li ste spremni za najljepšu sportsku priču?

Kako je već od ranije poznato Sportske igre mladih su najveće besplatno takmičenje za sve učenike i učenice. Ovo takmičenje već duži niz godina postoji u susjednoj Hrvatskoj, a u BiH tri godine. To nikako ne umanjuje vrijednost ovog projekta, naprotiv, ovo je veliki plus za cijelu regiju.

Proteklih igara učesnici su imali priliku da se takmiče u 10 sportova, a igre su posjetile 10 gradova. Ove godine organizatori su povečali broj gradova domaćina kako bi što veći broj djece učestvovao i na ugodan način iskoristio ljetni raspust.

Moramo napomenuti da od zatvaranja prošlogodišnjih igara, pa do današnjeg dana ne prestaju upiti vezani za ovogodišnje igre. Vjeruje se da će igre ove godine okupiti daleko veći broj djece nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

Mi pozivamo sve mlade da se pridruže ovom projektu, te budu dijelom najljepše sportske priče koja se već dugi niz godina odvija pod sloganom “ŽIVIMO ŽIVOT BEZ DROGE, JER DROGA UZIMA ŽIVOT”. Prijave će početi za 8 dana, tačnije 15. maja, a prijaviti se mogu svi dječaci, djevojčice, sportski profesionalni, ali i amaterski kolektivi. Okupite svoju ekipu i budite djelom najljepše sportske priče.

Godišta koja će se takmičiti ove godine, kao i spisak gradova domaćina bit će objavljeni u četvrtak 9. maja na stranici igara: FACEBOOK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS