SPORTSKE IGRE MLADIH: Džeko, Pjanić i Begović odigrali goalball sa djecom‏

SPORTSKE IGRE MLADIH: Džeko, Pjanić i Begović odigrali goalball sa djecom‏

13.08.2013.  - Sarajevo -  Pres-konferencija Nogometne reprezentacije BiH - hotel "Hercegovina", . Snimio:Fe?a Krvavac.

Nakon 19 bh. gradova i 29. 732 mališana koji su uzeli učešće u takmičenjima na Sportskim igrama mladih, ova manifestacija nastavlja uljepšavati raspust najmlađima. U saradnji sa UNICEF – om u utorak 13. avgusta u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu organizovana je konferencija za medije i goalball utakmica povodom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Fonda Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) u BiH, Specijalne Olimpijade BiH i Sportskih igara mladih pod nazivom „Sportske igre mladih govore o mogućnostima.“ Cilj saradnje je promovisati jednake mogućnosti za sve.

„Drago nam je da je UNICEF prepoznao vrijednost Sportskih igara mladih i da zajedno možemo sarađivati na ovom projektu. Hvala našem ambasadoru Miralemu Pjaniću, kao i Edinu Džeki i Asmiru Begoviću što su danas ovdje i što pružaju svoju podršku projektu“ kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Sportskih igara mladih.

Djeca učesnici Igara i djeca iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, sa bh. fudbalskim reprezentativcima, nakon konferencije za medije odigrali su goalball utakmicu. Goalball je timski sport, namijenjen slijepim i slabovidnim sportistima, a sastoji se od dva tima po tri igrača koji bacaju zvučnu loptu s ciljem da postignu gol.

Ambasador Igara, Miralem Pjanić ambasador UNICEF – a Edin Džeko i ambasador Specijalne Olimpijade BiH Asmir Begović zajedno sa mališanima svim prisutnima su pokazali da, uprkos teškoćama, sport može i treba biti dostupan svima.

Miralem Pjanić, ambasador Sportskih igara mladih izrazio je svoje zadovoljstvo prilikom da zaigra u goalball utakmici: „Jako mi je važno što smo svi danas tu i što podržavamo naše mlade. Mislim da je to dobar znak za budućnost Bosne i Hercegovine i da našoj zemlji treba više ovakvih projekata.“

Ovo je prvi od niza događaja koji će biti upriličeni povodom saradnje UNICEF – a i Sportskih igara mladih, a ovog ljeta mališanima sigurno neće nedostajati sporta. Naredne sedmice počinje finalno takmičenje Igara, koje će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupiti oko 2000 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE