Portal 072info

Spot Dine Merlina i Senidah na Youtubeu pregledan već više od 650.000 puta

New Project 88
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samo dva mjeseca nakon što je pokorio regionalnu scenu dugoočekivanim singlom i spotom “Mi”, sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin u novu godinu ulazi s novom muzičkom senzacijom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Tokom online dočeka 2021. za cijeli svijet vjernoj je publici predstavio duet Dođi s muzičarkom Senidah.
Na YouTubeu spot za pjesmu “Dođi” za manje od 24 sata pregledan je više od 650.000 puta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Nakon duge i iscrpljujuće turneje Hotel Nacional pokušao sam ponovno naći svoj mir, odmor od svijeta i ljudi pa sam odlučio otputovati u jedan veliki grad u kojem sam se, bježeći od svega, pokušao vratiti sebi, samo da bih saznao – da ne znam biti sam”, objašnjava Dino Merlin.

“Tako su nastali prvi stihovi ove pjesme, a Senidah je bila savršen partner za ovaj duet, kao odjek i drugi glas”, kaže sarajevski kantautor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Već sama najava ove, neočekivane, muzičke saradnje na društvenim mrežama izazvala je erupciju oduševljenja i emotivnih poruka, a najavni isječak pjesme od 15 sekundi u jednom je danu čak završio u trending listi najgledanijih videa u regiji na YouTubeu.

Kako sada stvari stoje “Dođi” će ponoviti radijski i internetski uspjeh hita “Mi”, koji je u šezdeset dana pregledan gotovo 14 miliona puta na YouTubeu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Videospot za pjesmu, koju je napisao Dino Merlin, snimali su u Sarajevu i Lukomiru, a režirala ga je slovenska redateljica Kukla, koja potpisuje i spot za megahit “Mi”.

“Saradnja s Dinom za mene je ostvarenje snova, ovo je za mene sve, moje srce je puno kad slušam naše glasove zajedno. Dokazala sam si još jednom da je ostvarivo sve što želim cijelim bićem i dušom. Ovo je pravi dokaz i motivacija za dalje. Ništa nije nemoguće i sad slobodno mogu nastaviti sanjati”, kaže o saradnji s bosanskohercegovačkim kantautorom slovensko-crnogorska umjetnica Senida Hajdarpašić, na sceni poznata kao Senidah.

“Ova godina je definitivno bila drugačija za sve nas, vrijeme je čudno prolazilo i čudne stvari su se događale. Snimanje smo podijelili u nekoliko faza, a svaki put naša se energija širila i postajala jača. Otkrila sam i predivne dijelove u Bosni, upoznala drage ljude, a Dino me tako lijepo čuvao i nije dopuštao da mi išta nedostaje”, kaže 35-godišnja nagrađivana pjevačica, posebno ponosna što u 2021. godinu ulazi baš s pjesmom Dođi, koja će se uskoro naći na 13. muzičkom albumu virtuoza Dine Merlina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 15
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME