Spremite se: Stiže kiša, snijeg i drastičan pad temperature

Spremite se: Stiže kiša, snijeg i drastičan pad temperature

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini bit će oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana kiša sa sjevera i sjeverozapada postepeno će zahvatiti Bosnu. U Hercegovini slabija kiša u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. 

U srijedu, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovini dana slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje i do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 13 do 17.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 17 stepni.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE