Portal 072info

SPREMNI PRER DERBI: NK Čelik spreman obradovati navijače

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom utakmice između rivala NK Čelik i FK Sarajevo koja je na rasporedu sutra u 17:00 sati na stadionu Bilino Polje, danas je u prostorijama NK Čelik održana prekonferencija na kojoj su se obratili pomoćni trener Čelika Elvedin Beganović, kao i kapiten Čelika Adi Adilović.

Boris Pavić, trener kluba iz Zenice i drugi, kako je rečeno derbi ova dva kluba gledat će sa tribina, dok je status trenera Dženana Uščuplića upitan kao i to da li će uopće on voditi ekipu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je najavljeno dolazak gostiju na najljepši stadon u BiH je u “gubitničkoj” atmosferi, te se očekuje dolazak oko 1000 navijača FK Sarajeva.

Čelik i ovaj put neće dobiti podršku sa tribine, a kako je rečeno ni najbolji igrač Čelika Mahir Karić neće odigrati ovu utakmicu jer je na infuzijama. “Ako ne bude igrao Karić, a nažalost veliki su izgledi, bit će to veliki problem. Sarajevo je skup kvalitetnih nogometaša koji će protiv nas tražiti šansu da se prikljuće vrhu tabele. Znamo sve njihove prednosti i mane, dobro smo se spremili za meč i nadamo se najboljem», kaže Elvedin Beganović, pomoćni trener Čelika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pored upitnog Karića, te Stipe Baraća koji nema radne dozvole, upitno je da li će u sastavu biti Fenana Salčinovića koji dobro radi ali koji će se vjerovatno vratiti nakon prvenstvenih utakmica.

«Promjena u sastavu će sigurno biti. Još najmanje dvije – tri. O čemu se radi, ne bih sada. Neka to bude iznenađenje za našeg rivala», istakao je Beganović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

NK Čelik na Bilinom Polju protiv Sarajeva za neuspjeh, odnosno poraz ne zna od aprila 2001. godine!

«Vjerujem da će tradicija biti nastavljena. Poraz u Travniku je zaboravljen, bio je to loš dan. Spremni smo i odlučni da damo svoj maksimum i obradujemo navijače. Sarajevo je, svi znamo, jedna od najboljih ekipa u BiH, i ovo je za Čelik možda i najveći derbi. U ovakvim utakmicama je teško podbaciti, i zato se nadam našem slavlju», dodao je kapiten Čelika Adi Adilović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Utakmicu između Čelika i Sarajeva sudit će Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške te se nadamo da će odraditi fer i korektno suđenje.

Tokom dana bit će poznato hoće li Boris Pavić nakon popodnevnog treninga ekipu odvesti u karantin ili će igrači derbi dočekati u krugu svojih porodica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME