Portal 072info

Spremni za svjetsko tržište: Zupčanik iz Tešnja dobio dozvolu za proizvodnju neeksplozivne vojne opreme

Cilj kompanije je, kako kaže njen vlasnik Mirso Hajrić, plasirati opremu na svjetsko tržište gdje će kupcima ponuditi metalne i plastične komponente s povoljnijim cijenama nego je to kod konkurenata.

“Bez obzira na novi posao, naša firma uvijek može raditi u civilnom programu, a ono što je najbitnije jeste da imamo dobar mašinski park. Tehnološki smo opremljeni i spremni smo da krenemo u proizvodnju i proširimo svoje proizvodne kapacitete i poslovanje”, kazao je Hajrić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon dobijene saglasnosti od Vlade FBiH, radnici Zupčanika će u narednom periodu napraviti prve uzorke i plasirati ih prema mogućim kupcima. Istakao je da je ideja postojala već neko vrijeme te da su zadovoljni što je njihov zahtjev naišao na razumijevanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

“Imamo ponude, ide ugovaranje sa svjetskim tržištem, dostavljanje uzoraka, ugovaranje rokova i finalna proizvodnja”, izjavio je za naš portal Hajrić te dodao da će više informacija biti poznato u narednom periodu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zupčanik će u svome programu imati: nakovnje, kapsule, košuljice zrna, vodeće prstenove, sigurnosne i oružane naprave, senzore, upaljače, članke remenika, energetska punjenja za jednokratno ispaljenje, a s obzirom na potražnju u regiji uključit će se i u proizvodnju dijelova za oružje s glatkom cijevi.

Cijene će prema prvim najavama biti niže u odnosu na konkurenciju na tržištu, ali tek toliko kako bi firma mogla funkcionisati i ostvarivati minimalnu zaradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME