Spriječeno krijumčarenje 120 kg duhana

Radeći na sprječavanju nezakonitog prometa roba preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Orašje su 18. 4. 2015. godine spriječili krijumčarenje 120 kilograma rezanog duhana. 

Duhan je otkriven prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, austrijskih registarskih oznaka, u graničnom pojasu Tolisa na području Orašja. Dodatnim provjerama utvrđeno je da je vozilo odjavljeno iz Austrije i da su na njemu nepripadajuće registarske oznake.

U trenutku granične kontrole u vozilu su se nalazili B. M. (1970.) i V. M. (1983.), državljani Bosne i Hercegovine. Duhan i vozilo su privremeno oduzeti, dok će izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „krijumčarenje“ i „krivotvorenje“ biti predat Tužilaštvu BiH.  

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad su 18. 4. 2015. godine u graničnom pojasu Bijelo Brdo na području opštine Rudo prilikom granične kontrole vozila Renault, nacionalnih oznaka Srbije, otkrili dvije ručne bombe. 

Vozilom je upravljao državljanin BiH, K. M. (1975.) i protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Bombe su privremeno oduzete i zajedno sa licem predate službenicima Policijske stanice Rudo. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su 18. 4. 2015. godine u 12, 15 sati na letu iz Geteborga lišili slobode državljanku BiH, L. A. (1982.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Općinski sud Tuzla zbog krivičnog djela „zloupotreba službenog položaja“. L. A. je predata službenicima Sudske policije Tuzla na dalje postupanje. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 17. 4. 2015. godine u 16, 50 sati lišili slobode državljanina BiH, M. S. (1979.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Policija Brčko Distrikta zbog krivičnog djela „zloupotreba službenog položaja“. Lice je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo letom iz Ljubljane. Predato je službenicima Policije Brčko Distrikta na dalje postupanje. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 17. 4. 2015. godine u 21 sat na ulazu u BiH na MGP Gradiška lišili slobode državljanina BiH, K. S. (1965.), jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Bugojno zbog krivičnog djela „krađa“. K. S. je predat službenicima Sudske policije Srednjobosanskog kantona.

A.A

Prethodni članakURNEBESNO, ALI ISTINITO: Fraze i postupci koji pokazuju da više niste mladi – prepoznajete li sebe?
Sljedeći članakPet razloga zašto žene žele dobre, a završe s lošim dečkima