Portal 072info

Sprind i Meyrem Uzerli u posjeti djeci bez roditeljskog staranja u Zenici

Glumačka ekipa iz Turske, predvođena Meyrem Uzerli, u Bosni i Hercegovini poznatijom kao Hurem iz popularne serije “Sulejman Veličanstveni” boravila je u Sarajevu i Zenici, promovirajući novi film “Rane moje majke”, čija je radnja smještena u BiH.

Nakon premijera u Sarajevu i Zenici, u saradnji sa kompanijom Sprind, posjetili su dom za djecu bez roditeljskog staranja “Dom – porodica” u Zenici, odakle i počinje radnja filma.

Glumačka ekipa se družila sa štićenicima doma koji su bili presretni zbog posjete poznate glumice, te su za nju pripremili prigodan umjetnički program. Tom prilikom, djeci su uručeni poklon paketi kompanije Sprind, da im uljepšaju predstojeće novogodišnje praznike.

Kompanija Sprind svake godine obraduje štićenike bar jednog doma za nezbrinutu djecu u Bosni i Hercegovini, kao i korisnike narodnih kuhinja.

– Drago nam je da se glumačka ekipa pridružila posjeti i time djeci priuštila jedan nezaboravan dan, ispunjen emocijama. Kompanija Sprind će nastaviti tradiciju posjeta i darivanja štićenika domova jer djeca doma zaslužuju pažnju i ljubav cijelog društva – saopćeno je iz Pres-centra AS Group.

Podijelite članak