“Squid Game” najuspješnija Netflixova serija: Gledalo je čak 111 miliona domaćinstava

873x400 11
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

“Bridgerton” više nije najuspješnija “Netflixova” serija svih vremena. Na tronu ju je zamijenila serija iz Južne Koreje “Squid Game”, a Netflix je potvrdio da je tu seriju pratilo čak 111 milona kućanstava, čime je i službeno oboren rekord gledanosti.

Od početka prikazivanja 17. septembra drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mjesto na popularnim Netflixovim TV ljestvicama u 94 zemlje.

U Americii je “Squid Game” postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvom mjestu 21 dan zaredom.

ČITAJ JOŠ:  Stručnjaci savjetuju: Evo šta ne biste trebali raditi ako želite imati ravan trbuh

– Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio prikazati kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom svijeta. “Squid Game” pomogla nam je ostvariti san – rekla je Kim Min-young, potpredsjednica za sadržaj u azijsko-pacifičkoj regiji, isključujući Indiju.

Radnja serije, koju je režirao i napisao Hwang Dong-hyuk, prikazuje stotine ljudi koji se takmiče u smrtonosnim verzijama korejskih dječjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45.6 milijardi wona.

ČITAJ JOŠ:  Apel roditelja: Zabranite djeci da gledaju "Squid Game"!

GODISNJICA
MARKETING