ŠR “Vučko – Ilidža” svojim polaznicima predstavlja najveće legende BH rukometne scene

ŠR “Vučko – Ilidža” svojim polaznicima predstavlja najveće legende BH rukometne scene

12091093413enid-hamburg

Škola rukometa “Vučko-Ilidža” u cilju održavanja i edukativnog aspekta u okviru sportskih granica svojim polaznicima svakodnevno predstavlja najveće legende bh rukometa.

Danas je predstavljen Enid Tahirović, jedan od najvećih i najboljih rukometnih golmana u Europi, a predstavljenim kao najboljim reprezentativcem kojeg je Bosna  i Hercegovina ikad imala.Tahirović

Enid je golman koji je godinama donosio radost nama zaljubljenicima u rukomet, ali i ostalim građanima BiH, u zemljama gdje je nastupaoljudima  koji prate rukomet svojim bravuroznim odbranama i intervencijama, tako da u nekom momentu je bilo Enidu ne moguće postići gol, a navijaci koji su to sve gledali dolazili su do oduševljenja.

Enid je rođen 22. Jula 1972. godine u Bijeljini i tek se oprostio od aktivnog igranja. Na sreću svih rukometnih zaljubljenika, Enid se vratio u BiH, Sarajevo i nastavit ce svoj daljni doprinos u radu sa svim rukometnim selekcijama BiH. Enid je imao može se reći bogatu karijeru, ali je u tome uspio kroz rad i treniranje i mnogo odricanja kroz karijeru. Naime, on je svoje prve korake napravio prije 1991 u RK Bijeljina da bi kako je rat u BiH počeo prešao u RK Slobodu iz Tuzle, a iz Slobode odlazi u Sarajevo i nastavlja karijeru u RK Željezničar. 2003 godine prelazi iz Sarajevskog Zeljeznicara u RK Bosna Sarajevo i sa njom postiže prve profesionalne odnose i zadivljujuće rezultate i nastupe na BH rukometnoj reprezentaciji, da bi 2007. do 2008. otišao u inostranstvo i ostvario pri inostrani angažman u RK Cimos iz Slovenačkog Kopra. Nakon zapaženih odbrana u Kopru dobiva 2008. ponudu iz najjače svjetske lige u rukometu, a to je Njemačka, Frisch Auf Göppingena što naravno prihvata i ispunjava neke svoje igračke snove igrajuči do 2012. u Göppingenu. Za to vrijeme igranja u Bundesligi je privukao mnoge klubove koje su tražili njegove usluge, ali je ostao vjeran Göppingenu koji mu je do tada bio kruna karijere. Ali spletom okolnosti u Njemačkoj Bundes ligi i povredama vratara jednog od najboljih Njemačkih ali i svjetskih klubova HSV Hamburg mu je ponudio ugovor da brani boje HSV što je san mnogih igrača u rukometu a koju rado i prihvata te odlazi u Hamburg i tada ipak osjeti šta je Svjetski profesionalizam i završava karijeru u Hamburgu što se može reći da je vrhunac karijere našega Enida.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS