Sramota FSBiH: Da li je Sakib Sok Malkočević ovo zaslužio?

8fb674a871fc45be61fdb54903f0c4c1 1

Sakib Sok Malkočević, najuspješniji selektor fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, preminuo je nakon duge i teške bolesti.

Bivši fudbaler i trener Slobode tri puta je odveo naše kadete na Evropsko prvenstvo, ali to nije bilo dovoljno da mu Fudbalski savez BiH oda počast.

– Bruka je i sramota Fudbalskog saveza BiH što jučerašnje utakmice Premijer lige nisu počele minutom šutnje – kategorični su i jedinstvenog stava sportski radnici i ljubitelji fudbala u našoj zemlji.

Delegati današnje tri utakmice Mladost – Borac, Sarajevo – Krupa i Radnik – Sloboda, nisu dobili znak iz FSBiH da obavijeste domaćine kako bi minutom šutnje odali počast Malkočeviću. Na Koševu je bila minuta šutnje, ali za Kenana Žigu, bivšeg uposlenika i navijača FK Sarajevo, a ne za Sakiba Malkočevića.

Ovo je veliki propust Komiteta za takmičenje, kojim predsjedava Milorad O. Lale, te sektora za sport na čijem čelu je Elmir Pilav, direktor Sektora za sport u FSBiH.

Copy

Kada je pisati prijave protiv trenera i sportskih radnika koji dignu glas protiv nepravde u FSBiH, Lale i Pilav su brzi na ruci i ekspresno pišu disciplinske prijave. Ali, kada treba ispoštovati legendu bh. fudbala, onda se skrivaju u mišijim rupama.

Neka im je na čast! Valjda će se sjetiti da ogromnu grešku i nepravdu isprave do narednog vikenda…

Faktor

Prethodni članakDodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH, zaprijetio “razdruživanjem”
Sljedeći članakAdnan Jupić: Situacija je pod kontrolom, primarni problem su nam testovi