Sramota za BiH: Ostajemo bez EYOF-a 2017?

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u četvrtak će biti održan sastanak oko organizacije Evropskog sportskog festivala mladih 2017. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, piše bh. novinska agencija Patria.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, te članovi Bakir Izetbegović i Dragan Čović, u prisustvu vodećih ljudi Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH), sastat će se sa Zlatkom Matešom, članom Izvršnog komiteta Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Vladom Divcem, predstavnikom Izvršnog odbora Asocijacije 205 nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK).

Iako smo već ušli u 2015. godinu, kako navodi izvor Patrie iz Predsjedništva BiH, do danas nisu prezentovani konkretni projekti, ali Predsjedništvo BiH će podržati svaki značajan projekat za BiH.

Patria je i ranije pisala o organizaciji EYOF-a i finansijskim poteškoćama kao i kašnjenju u realizaciji određenih projekata, kako bismo odgovorili na zahtjevnu organizaciju ovog događaja. Samir Avdić direktor preduzeća EYOF 2017 ranije je za Patriu kazao da oni moraju čekati formiranje vlasti i da se u organizaciju mora uključiti šira društvena zajednica, ali da vjeruje da će sve biti na vrijeme završeno.

Inače, ovaj ozbiljan projekat od ogromnog značaja za razvoj turizma ne samo u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, već u cijeloj BiH u Gradskoj upravi Sarajeva povjeren je dogradonačelniku Ranku Čoviću.

depo.ba