SRAMOTNI DETALJI: Maloljetni Zeničanin od usvojitelja ukrao više od 30.000 KM

Policija Zenica
Foto: Ilustracija (072info)

Kako smo već pisali, nesvakidašnji slučaj koji se dogodio nedavno u Zenici kada je maloljetni Zeničanin ukrao više od 30.000 maraka iz porodičnog sefa šokirao je bosanskohercegovačku javnost.

Međutim, posebno je šokantno da je, kako saznajemo, 17-godišnji Zeničanin ustvari novac ukrao od svojih usvojitelja, a ne roditelja kako je prvobitno obznanjeno. 

Inače, u cjelokupan slučaj uključili su se zenička policija, sud i Tužilaštvo, a ukradeni novac 17-godišnjak je već potrošio. 

Saznajemo i to da novac nije ukrao odjednom, nego da je duže vrijeme uzimao i trošio novac. Ipak, posebno je sramotna činjenica da se odlučio pokrasti osobe koje su ga usvojile. 

Ovu informaciju ranije je potvrdila Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, kazavši kako Službenici odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, u Zenici poduzimaju aktivnosti u okviru svojih nadležnosti na dokumentovanju teške krađe izvršene od strane maloljetnika.

-Nakon što je maloljetnik ispitan na okolnosti izvršenog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, poduzete su i druge mjere i radnje. U toku je sačinjavanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu koji će biti dostavljen Tužilaštvu ZDK – kazala je ranije Alić. 

Prethodni članakMiliću 16 godina i devet mjeseci zatvora za ubistvo Dječaka s planine
Sljedeći članakTRAGEDIJA: Jedna osoba poginula u sudaru voza i automobila