Sramotno: Gradskoj upravi službeni automobil važniji od lijeka za trudnice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnica Rasema Novalić uputila je amandman na Prijedlog Budžeta Grada Gradačac za 2021.godinu, kako bi se sredstva namijenjena za Prevoznu opremu preusmjerila u subvencioniranje lijeka za trudnice.

Uvaženi građani i građanke, osjećam prije svega moralnu dužnost da vas obavijestim o sljedećem. Danas je na redovnoj sjednici Gradskog vijeća ramzatran prijedlog Budžeta Grada Gradačac za 2021.godinu, na koji sam uložila amandman da se u isti uvrsti -Subvencioniranje troškova trudnicama kojima je u terapiji uključen Enoksaparin natrij (tzv. Clexane).

Moj prijedlog je bio da se na poziciji 821 320 – Prevozna oprema od 40.000KM zamijeni stavkom koja podrazumijeva subvencioniranje navedenog lijeka za trudnice. Svjesna činjenice da nisam u vladajućoj većini u Gradskom vijeću a, isto tako, svjesna toga da izabrani vijećnici u predstavničkom tijelu treba da zastupaju interese građana koji su ih izabrali, smatrala sam da će biti sluha, bez obzira da li neko bio u većini ili o poziciji, za elementarne potrebe naših građanki i građana.

ČITAJ JOŠ:  Iranku uhapsili jer je jela u kafiću bez hidžaba

No međutim, sluha nije bilo. Samo 8 od 30 vijećnika je podržalo amandman. Ponavljam, predložila sam da se iznos od 40.000 KM za nabavku službenog automobila prebaci i da se za taj iznos planira subvencioniranje Clexana za trudnice. Nije prihvaćeno!!!
Valjda pored 15 službenih auta gradske uprave treba još, valjda povećanjem stavke za plate gradskoj administraciji za 400.000 KM treba ispuniti sva predizborna obećanja Gradonačelnika i većine u Vijeću, valjda povećanje stavke za putne troškove sa 8.000 na 30.000 KM mogne zadovoljiti gramzivost, bezosjećajnost, nezajažljivost, bahatost, oholost… nekih koji samo sebe imaju na umu.

ČITAJ JOŠ:  Tegeltija: Dosad nam je stiglo oko 1,6 miliona vakcina, počnite s masovnom imunizacijom

A nas 30 vijećnika treba da predstavlja preko 30.000 naših građana.
Kolko vlast treba da bude bahata ako je za izgradnju azila za pse usvojila iznos od 75.000 KM a za subvencioniranje troškova Clexana za trudnice nije htjela da prihvati moj prijedlog od 40.000 KM.

Toliko o vlasti, o predstavljanju interesa građana. Izjava uvaženog Gradonačelnika na predloženi amandman, citiram “Funkciosanje grada bi stalo, jer su ta sredstva planirana da se kupe dva automobila za inspekcije.” – piše Gradačački glas.

U prilogu pojedinačno izjašnjavanje vijećnika:
Mersed Šaldić – Suzdržan
Muhidin Mašić – Suzdržan
Mensur Šaldić – Suzdržan
Fatima Ibranović Hadžimehić- Suzdržan
Adnan Fejzić – Suzdržan
Nedžad Škorić – Suzdržan
Adel Jukan – Suzdržan
Nihad Sušić – Suzdržan
Hasan Ćerimović – Suzdržan
Mustafa H.Ađulović – Suzdržan
Dženad Klopić – Suzdržan
Selmir Omić – Suzdržan
Indira Omeragić – ZA
Elvedin Hrnčić – ZA
Latif Divljanović – ZA
Armin Tokić – Suzdržan
Zehra Taletović – ZA
Hajrudin Mehanović – Suzdržan
Alija Kavazović – Suzdržan
Samir Spahić – Suzdržan
Sadik Mešić – Suzdržan
Enir Šakić – ZA
Elvir Peštalić – ZA
Rasema Novalić – ZA
Kemal Rabić – Suzdržan
Miralem Kamberović – Suzdržan
Ensar Mešanović – Suzdržan
Enis Ibrahimović – Suzdržan
Zijad Omerčić – ZA
Albano Jusufović – Suzdržan
P. S. Suzdržan= Protiv

ČITAJ JOŠ:  Ponos BiH i pravi genijalac: Admir Greljo ide stopama Alberta Einsteina!
GODISNJICA
MARKETING