Portal 072info

SRAMOTNO: Pivić i SDA kupuju glasove, spriječite pljačku i izađite na izbore! (AUDIO)

801FEB0C 74CB 472A A3C4 C20C53A3A630
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novi klasični primjer kupovine birača i glasova u režiji zeničke SDA i Nezira Pivića, primoranog kandidata za gradonačelnika Zenice, dokazuje snimak koji je procurio u javnost. 

Posebno je šokantno da izborne prevare režiraju SDA i Pivić, koji je, inače, državni zamjenik ministra pravde i spreman je na nezakonite radnje. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Svjesni nikada manje podrške građana Zenice, koji su odlučni da kazne neprijateljski odnos vijećnika SDA u Gradskom vijeću protekle četiri godine, ali i činjenicu da su u Zenici vladali od 1996. do 2016. godine i nisu uradili ništa, odlučili su davati novac za glasove.

-Na biračkom mjestu Klopče Derviša Samardžić čitav dan stoji pred biračkim mjestom i daje novac od SDA Nezira ko god hoće. Njen otac je, inače, unutra u Biračkom odboru ispred SDA. Da bi sve dokumentovali hrabri momci iz Klopče su to snimili. Na snimku, ona razgovara sa Omerom Kobilicom, a sa njim su još Velid Hrustić i Amila Bojić, kao i još desetine svjedoka. Nezir je rekao neće haram glasova. Kod njih nije krađa haram! – tvrdi naš izvor. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako saznajemo, cijeli slučaj bit će prijavljen Tužilaštvu i Centralnoj izbornoj komisiji. 

Zbog izbornih malverzacija na čijoj pripremi zenička SDA radi duže vrijeme, građani se pozivaju da u masovnom broju izađu na izbore i spriječe zloupotrebu volju naroda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, do sada Kasumović ima preko 15.000 glasova, govore analize nezavisnih agencija za istraživanje. Suočeni sa činjenicom da gube izbore, zenička SDA potcjenjuje birače i nudi im 10 KM za glas, što je više nego gnusno ponižavanje građana. 

U nastavku poslušajte snimak: 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 732
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME