SRAMOTNO: SDA Zenica ne prestaje ponižavati građane

ADE4AF6F AEC3 4FED A8B3 7D93A3E765B3

Stranka demokratske akcije (SDA) Zenica ne prestaje ponižavati građane Zenice, budući da su potvrdili ranije najave pisanja portala 072info da će se i Suad Kaknjo, zastupnik SDA u državnom Parlamentu FBiH koji je tokom važne sjednice utonuo u fotelju i zaspao, povući kao vijećnik. 

Osim toga, potvrđena je i činjenica da su neki kandidati za Gradsko vijeće bili samo marionete, odnosno fiktivni kandidati kojima se manipulirala javnost, na čelu sa Kaknjom kao nosiocem liste. Sve ovo, tokom kampanje, demantirala je zenička SDA, nudeći Kaknju kao selektora reprezentacije koja je apsolutno podbacila i doživjela nezapamćen poraz na domaćem terenu. 

Međutim, otkako su počele sjednice vijeća, zenička SDA pokazala je da vješto ližu ono što su ranije pljuvali, pa i ne čudi da će i sada sa slučajem Kaknje učiniti isto. Inače, ranije je građanima stražnjicu pokazala Selvedina Sarajlić Spahić, za njom je to učinio Suad Kaknjo, a potom i Mirsad Čizmo, koji je trebao ući odustajanjem Sarajlić Spahić. Ostaje zanimljivo pratiti ko će se još povući od vijećnika SDA iz vijeća, a o moralu ove stranke najbolje govori podatak da su na listu stavili Faruka Hodžića, koji je kao nekadašnji zastupnik DF-a u Skupštini ZDK, glasao protiv da se rahmetli Husejinu Smajloviću, u kojeg se kunu, posthumno dodijeli priznanje. 

Vrli “moralisti”, koji su protekle četiri godine blokirali svaki projekt za razvoj grada, a koje su građani jajima gađali na nikad manje posjećenim skupovima, danas su pokušali biti i korektiv za medije. 

Naime, u prvorazrednom saopćenju za javnost prozvali su i portal 072info, inače najčitaniji medij u Zeničko-dobojskom kantonu i šire, te još jednom pokazali da misle kako su građani kratke pameti.

Pozivamo zeničku SDA da u ministarstvu kojim rukovodi Nebojša Nikolić, inače njihov kadar, provjere kada je Udruženje građana “072info”, koje ima identičan naziv kao i naš portal, podnijelo finansijski izvještaj i zašto, kako to zakon nalaže, nikada nije po sili zakona ugašeno? Ovakvih primjera, uvjereni smo, je mnogo više, ali ovakva zapuštenost i javašluk u institucijama kojima rukovode SDA kadrovi i ne čude jer su poznati kao spavači. 

Ironično je i to da se vijećnica Tufekčić zahvalila našem portalu na objavi teksta, a koji je, očigledno, zabolio SDA. To je još jedan dokaz da u SDA-u ne smiju misliti svojom glavom, odnosno da su i u ovom slučaju nedosljedni. 

1A235024 AE33 4D51 922C 993DC6436FBB

Pozivamo zeničku SDA da svoju sramotu nezapamćene prevare građana na izborima ne pokušavaju zataškati prozivajući druge individue, a koje su za kratko vrijeme postigle zavidne karijere bez da su prethodno završili političku akademiju SDA kao preduslov za to.

Pozivamo SDA da, također, objasne ko im uređuje lažnu Facebook stranicu “Čaršija Zenica”, “Zenica danas”, dva pokušaja portala koje uređuju dojučerašnji vječni student Prava koji je najednom asistent na ovom fakultetu, vlasnici računarskih radnji koji opremaju škole u ZDK, zahvaljujući upravo ministru obrazovanja koji je kadar SDA, koje “novinare” su upravo oni uhljebili u institucije koje uzimaju novac za pripravnički medicinara a nikada ne vide tu osobu… Upravo putem ovih “instrumenata”, SDA omalovažava svakog ko ne misli kao oni; odnosno koga nisu mogli kupiti, a danas prodaju moral i bore se za nečiji ugled.

Na ova i brojna druga pitanja, ako bude potrebe, naš portal će pisati u narednim danima, sa imenom i prezimenom, fotografijama i činjenicama. 

Ipak, na kraju hrabri činjenica da je javnost odavno prestala vjerovati u ublehe SDA od državnog do lokalnog nivoa, što su potvrdili i rezultati proteklih izbora, baš kao i mediji koji masovno ne objavljuju saopćenja ove stranke zbog čega su bili prinuđeni pokrenuti dva vlastita portala, koje ni sami ne čitaju.