Sramotno: “U Dubaiju će biti cijeli svijet, osim BiH, bravo nesposobnjakovići!”

5 7
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aida Terzić, sarajevska poduzetnica i turistički radnik, objavila je na Facebooku osvrt povodom isteka roka za prijavu na Expo 2020 i propuštene šanse da se naša zemlja besplatno prijavi na ovu prestižnu izložbu poduzetništva. 

– Ljudi naprave cijeli grad za 5 godina, u susret EXPO 2021. Naši lideri se nisu bili sposobni dogovoriti za BESPLATAN odlazak BIH na EXPO DUBAI, koji nam je ponuđen! Spreman je bio i paviljon za predstavljenje BIH!

Ovdje će biti cijeli svijet, osim BIH!

Bravo nesposobnjakovići jedni!

Kome ne odgovara da se BiH tamo predstavi, jer susjedna Hrvatska i Srbija, kao i ostatak svijeta će biti prisutni!?

Četiri puta na Vijeću obaraju ovaj prijedlog odlaska, zašto nam na sve načine ruše i ovo malo Države!

U našim medijima nema osnovnih informacija a to su da je UAE obezbijedila paket pomoci od 1.5 mil $ i napravila paviljon BIH na dvije etaže (prozemlje za visitors, a sprat za bh privrednike za B2B). Osim toga obezbjedila je dio novca za pokrivanje troškova programa, uključjući i jedan stan na 6 mjeseci, 10 avio karata, smještaj i avio karte za bh. medijskog pokrovitelja, prijenos uživo otvorenja, Nacionalnog dana BiH, zatvaranja, puno sadržaja itd.

BiH kao svaka zemlja imala je datum za Nacionalni dan (biznis,kultura, sport i umjetnost)… Na paviljonu je predviđen shop za prodaju bh. proizvoda. Trebali smo dostaviti listu industrija u kojima trebamo investicije, privatnih kompanija spremnih za izvoz ili strateško partnerstvo ili investiciju u BiH, turizam i projekte u turizmu. Pomoć smo dobili pismeno i fizički, a trebali smo samo dostaviti izjavu da ćemo učestvovati i obezbijediti projekte i državne službenike koji će prezentovati.

UAE je kroz kampanju bila obezbijedila besplatnu promociju za BIH u cijelom svijetu i za 6 mjeseci unutar EXPO-a, naše je bilo da napravimo sadržaj (ali ne spotove i brosure iz 1984., već po uputama i sadašnjem standardu). BiH i privreda gube nemjerljive prilike, jer je Expo sadržaj okrenut ekonomiji, izlasku iz krize, inovacijama itd. Npr. Slovenija investira 16 milion eura u nastup, a ugovorila je 40 miliona investicija iz UAE a Expo nije ni počeo.

Iako svjesni svega što se dešava u državi, mi privrednici ogorčeni smo i ljuti. Ovo što pišu mediji nije ništa, koliko smo se osramotili uz sve novce koje smo dobili od vlade UAE (cca 2.5 mil $) – napisala je Aida Terzić. 

GODISNJICA
MARKETING