AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Ni ovo nije moglo proći bez nečega sličnog. Novak Đoković odlučio je da njegov “Adria Tour” gostuje i u Banjoj Luci, a vjerovatno nije imao u planu da turnir bude bilo šta drugo osim sportskog događaja. Međutim, sam put do turnira ima nešto drugačiju namjeru, bar tako izgleda po objavi Teniskog saveza Republike Srpske.

– Naša želja je da seniorski tenis u RS pokušamo podići na jedan viši nivo i ovo je zaista dobra prilika da organizujemo izuzetno kvalitetno takmičenje. Mi smo u tom pravcu krenuli još prošle godine kada smo najboljim igračima dodijelili pozivnice za turnire iz serije Fjučers. Ove godine ulog je još veći jer će se polufinalisti Prvenstva Republike Srpske plasirati na “TSRS tour uz podršku Novaka Đokovića”, a pobjednik tog takmiečnja plasiraće se na “Adria tour – Banjaluka”. S obzirom na ove okolnosti očekujemo izuzetno jako Prvenstvo Republike Srpske, sa punim kosturom, na kojem će učestvovati i teniseri iz regiona, poruka je generalnog sekretara TSRS Dragana Dragičevića.

Ovu poruku prati nešto zanimljivije, u borbu za Đokovićev turnir ne mogu igrači koji za sebe kažu da su iz Bosne i Hercegovine.

– Pravo nastupa na ovom turniru imaju teniseri iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, a polufinalisti će steći pravo nastupa na turniru “TSRS Tour uz podršku Novaka Đokovića”, objavili su iz TSRS i tako uz niz država svrstali dva entiteta iz BiH. 

Avaz