Portal 072info

Srbija: 19-godišnjakinja ubila svoju bebu i dobila godinu dana kućnog zatvora!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SUBOTICA – 19-godišnja M.H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog djeteta koje se dogodilo prije skoro godinu dana. Sporazum o priznaju krivičnog djela, prema riječima portparola Osnovnog suda u Subotici …

… Danijela Kovača, sklopili su okrviljena i Osnovno javno tužilaštvo, a sud ga je potvrdio, te je okrivljena M.H. osuđena za izvršenje krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju. Na osnovu toga, izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od godinu dana koja će se izvršiti tako što osuđena neće smijeti da napušta prostorije u kojima stanuje, prenosi Tanjug.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kovač je dodao da je tokom istražnog postupka utvrđeno da je okrivljena prilikom izvršenja krivičnog djela bila “bitno smanjeno sposobna da shvati značaj svog djela i da upravlja sa svojim postupcima”.

– Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela okrivljena je bila u stanju poremećaja izazvanog porođajem. To su sve bile okolnosti koje su praktično dovele do kažnjavanja na ovaj način osuđene – rekao je Kovač novinarima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

M.H. uhapšena je početkom oktobra u Subotici pod sumnjom da je, 22. septembra 2013. godine, nakon porođaja, lišila života novorođenče muškog pola. Tijelo novorođenčeta muškog pola pronađeno je u ulici Sonje Marinković, u kontejneru za smeće.

Od tada, pa do hapšenja trajala je intenzivna akcija potrage za počiniocem ovog krivičnog djela, za koju je policija putem sredstava javnog informisanja tražila i pomoć građana.

(Vijesti.ba)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME