Srbija: 19-godišnjakinja ubila svoju bebu i dobila godinu dana kućnog zatvora!

SUBOTICA – 19-godišnja M.H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog djeteta koje se dogodilo prije skoro godinu dana. Sporazum o priznaju krivičnog djela, prema riječima portparola Osnovnog suda u Subotici …

… Danijela Kovača, sklopili su okrviljena i Osnovno javno tužilaštvo, a sud ga je potvrdio, te je okrivljena M.H. osuđena za izvršenje krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju. Na osnovu toga, izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od godinu dana koja će se izvršiti tako što osuđena neće smijeti da napušta prostorije u kojima stanuje, prenosi Tanjug.

Kovač je dodao da je tokom istražnog postupka utvrđeno da je okrivljena prilikom izvršenja krivičnog djela bila “bitno smanjeno sposobna da shvati značaj svog djela i da upravlja sa svojim postupcima”.

– Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela okrivljena je bila u stanju poremećaja izazvanog porođajem. To su sve bile okolnosti koje su praktično dovele do kažnjavanja na ovaj način osuđene – rekao je Kovač novinarima.

M.H. uhapšena je početkom oktobra u Subotici pod sumnjom da je, 22. septembra 2013. godine, nakon porođaja, lišila života novorođenče muškog pola. Tijelo novorođenčeta muškog pola pronađeno je u ulici Sonje Marinković, u kontejneru za smeće.

Od tada, pa do hapšenja trajala je intenzivna akcija potrage za počiniocem ovog krivičnog djela, za koju je policija putem sredstava javnog informisanja tražila i pomoć građana.

(Vijesti.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica