Portal 072info

Srbija dala garancije za privremeno puštanje Mladića na liječenje

Vlada Srbije dala je jučer garancije za puštanje Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala na liječenje u Srbiju, rekao je Srni advokat Saša Lukić.

On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije.

“U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da Mladić bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog vijeća, a u vrijeme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog vijeća kako bi se Mladić u svako vrijeme mogao po nalogu vijeća pojaviti pred Tribunalom”, rekao je Lukić.

On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtjevu sudskom vijeću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbijedi mišljenje ljekara koji će pregledati generala.

Lukić je ocijenio da bi krajem oktobra ljekari trebalo da posjete Mladića u Hagu, gdje će ga pregledati i upoznati se o ljekarskoj dokumentaciji, te ukazao da termin zavisi od toga koliko će brzo uprava pritvorske jedinice u Hagu obezbijediti dozvolu i uslove za rad ljekarskom timu.

On je istakao da će, nakon dobijenog ljekarskog mišljenja, hitno biti upućen zahtjev za puštanje na privremenu slobodu radi liječenja, jer “zdravstveno stanje Mladića ne trpi bilo kakva odgađanja”.

“Čim ljekari budu pregledali Mladića i napisali izveštaj o zdravstvenom stanju, imaćemo kompletiranu dokumentaciju i zahtev za puštanje na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji biće promptno predat”, rekao je Lukić..

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box