Srbija danas dobija vladu

Podijelite vijest

Narodna skupština Srbije, na posebnoj sjednici koja počinje u 11 časova, izabraće novu Vladu.

Na sajtu Narodne skupštine objavljeno je da je predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala posebnu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor vlade i polaganje zakletve predsjednika i članova vlade.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su juče Zakon o ministarstvima i izmjene Zakona o Vladi, čije je usvajanje bilo preduslov da vlada bude danas izabrana.

Novim zakonom o ministarstvima predviđeno je da nova vlada ima 16 ministarstava – dva manje nego prethodna, i to Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo spoljnih poslova.

Vladu će činiti i Ministarstvo prosvjete i nauke, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo kulture i informisanja.

Istinito