Portal 072info

Srbija: Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata investira 3,5 milijarde dolara!

Mohamed Ali Alabbar 01
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mohamed Alabbar, predsjednik kompanije Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, izjavio je danas da će u “Beograd na vodi” biti uloženo ukupno oko 3,5 milijardi dolara. On je na otvaranju tržnog centra “Galerija Belgrade”, koji je u sklopu Beograda na vodi, istakao da sam novac nije najvažniji, nego sva korist koju će Beograd i Srbija imati od tog projekta.

“Ne radi se ovdje samo o novcu, da li je tu 300 miliona odvojeno za investicije ili 200 miliona koliko je uloženo u ovaj tržni centar. Tu nije samo riječ o radnim mjestima koja su otvorena za izgradnju ovog tržnog centra već i koliko će ostati radnih mjesta za kasnije“, rekao je Alabbar, u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, naglašavajući i zadovoljstvo građana izgledom Beograda na vodi i novom atmosferom koju je donio gradu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Alabbar navodi da je riječ o hiljadu novih radnih mesta, ali i da i o svim koristima koje će vlada i grad Beograd imati od naplate poreza i drugih prihoda.

“Ovdje će biti uloženo oko 3,5 milijarde dolara. Tačno je da novac pokreće sve, ali mi smo ovdje uložili i svoju reputaciju i ugled kako bi ovaj projekat ispao kako treba. Ovdje će se razvijati i turizam”, napomenuo je Alabbar. https://www.youtube.com/embed/8oEissORnAU?rel=0&controls=1&showinfo=0

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dodao svoja razmišljanja o arapskoj investiciji u njegovoj zemlji.

“Alabbar je rekao 300 plus 200 miliona, jasno vam je koliko je do sada uloženo, a mora još mnogo da se uloži, Alabbar je davao u trenucima krize ogroman i svoj lični novac i ja sam mu na tome zahvalan. Jer, nije htio da ovo beogradsko gradilište stane ni na jedan trenutak“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Vučić kaže da govori o stotinama miliona dolara i da se sa Alabbarom, kada su se prvi prvi put sreli, dogovorili da naprave nešto najlepše u ovom dijelu Evrope.

“Čini mi se da smo uspjeli i uspjet ćemo i to je moj odgovor vama na pitanje, a posebno ću uvijek da branim javno – privatna partnerstva i privatnu svojinu, jer je privatna svojina ono što gura zemlju naprijed i pravi je uspešnom. Ponosan sam na to, posebno kada imate ovakve investitore, nekoga ko je najpoznatiji u svijetu”, dodao je Vučić.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Bačena bomba na policijsku stanicu

072info.com

Žena najprije nasrnula na muža nožem pa on na nju?

072info.com

Srbija razmišlja o obaveznim PCR testovima za ulazak stranaca: To će utjecati i na bh. građane

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6