AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Ona je rekla da Srbija troši enormne sume novca za nabavku vakcina, jer ih plaća, kao i da ona vodi računa o zdravlju građana, ali i ekonomiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je iz Srbije u region poslata najljepša slika o solidarnosti vakcinisanjem građana drugih država i da će svi biti pozvani da dođu na revakcinaciju.

„Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku“, rekla rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je rekla da je „najsimpatičinija slika bila kada su na vakcinisanje u Beograd došle stjuardese u uniformama albanske avio kompanije“, koja je obišla čitav region.

„Vjerovali su svi koji su došli u Srbiju, imali su u nas povjerenje i hvala im“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je procijenjeno da će Srbija morati da uništi 20.000-25.000 vakcina AstraZeneca, jer im početkom aprila ističe rok, i dodala da Srbija nije htjela tako nešto da uradi, već da pomogne i regionu tako da je pozvala i građane drugih država na vakcinaciju.

„Drago mi je da smo bili solidarni i ne samo sada već i kad je Aleksandar Vučić nosio drugim državama vakcine“, rekla je Brnabić.

Nema sjednice Kriznog štaba

Premijerka Brnabić kaže da za danas nije zakazana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i da su takve najave spekulacije, već će najvjerovatnije zasjedati sutra ili prekosutra.

„Epidemiološka situacija je teška, ali nas spašava vakcinacija“, rekla je Brnabić, navodeći da u aprilu treba da stigne još 1,7 milona vakcina.

Ona je rekla da Srbija troši enormne sume novca za nabavku vakcina, jer ih plaća, kao i da ona vodi računa o zdravlju građana, ali i ekonomiji.

„Zato je potrebno naći najbolji balans“, naglasila je Brnabić i dodala da kakve god mjere donesu čuju se kritike u dijelu javnosti.

Posebno je zahvalila ljekarima i zaključila da se zajedno sa Kriznim štabom odlično bore protiv korone.

Govoreći o narednoj sednici Kriznog štaba, ona je navela da će razgovarati o otvaranju bašti restorana i kafića.