Srbija pod vodom: Veći talas na Velikoj Moravi

Podijelite vijest

Načelnik uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić izjavio je sinoć da je situacija sa vodostajem rijeka bolja jer nije bilo jače kiše koja bi dovela do novog izlivanja, ali da se malo veći talas očekuje na Velikoj Moravi koja je primila vodu iz Južne i Zapadne.

“Tu je talas malo veći i možemo da kažemo da je neki vrh poplavnog talasa, ali nema nekog izlivanja da bi stanovništvo moglo biti ugroženo tako da je situacija za sada dosta dobra i povoljna”, rekao je Nikolić.

On je napomenuo da izlivanja ima tamo gdje je nebranjeni dio rijeka, dodavši da ljudi iz javnih preduzeća, iz vodoprivrede vode računa o tome.

“Naravno, po poljima ima vode, ta voda se još nije povukla tamo gde se izlila ali se polako povlači u svoja korita i nadamo se da ova kiša neće znatno ugroziti korita koja su puna”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, timovi Centra za vanredne situacije i rukovodioci su bili na terenu na onim djelovima gdje su meteorolozi najavili veće padavine, a i danas biće spremni da u svakom trenutku pomognu ako stanovništvo bude ugroženo.

Agencije