Portal 072info

Srbija prekida sve vojne vježbe sa partnerima, tvrde da su “pod strašnim pritiskom EU”

Screenshot 7 401
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada Srbije na današnjoj sjednici donijela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vježbe i aktivnosti sa svim partnerima, objavljeno je na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Ovu odluku javnosti je saopćio i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

“Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom EU. Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljieni u našim odlukama i postupcima, pa čak ni u realnosti rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih moćnih zemalja”, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin ističe da se od Srbije traži po cijenu napuštanja evropske budućnosti i po cijenu još većih pritisaka na politiku Srbije, ali i, kako je rekao, na njen narod na Kosovu i u RS-u, da napusti vježbe sa Bjelorusijom.

“Odlukom Narodne skupštine mi smo vojno neutralna zemlja. Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbjegli ili barem umanjili posljedice pojačanih napada na našu zemlju i politiku i ekonomiju, Vlada Srbije je na današnjoj sjednici donijela odluku da se u narednih šest mjeseci prekine sa svim vojnim vježbama i svim aktivnostima sa svim partnerima bez razlike”, rekao je Vulin, objavljeno je na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)