Portal 072info

Srbijanski huligani najavljuju osvetu: Osnovali FB grupu u kojoj pozivaju na progon muslimana!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ubistvo srbijanskog navijača Crvene zvezde, koje se u petak navečer desilo u Istanbulu u Turskoj, moglo bi uveliko ugroziti Turke koji žive u Srbiji, ali i druge pripadnike islamske vjeroispovijesti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije rekao je za bh. novinsku agenciju Patria da policija ništa ne zna o organiziranju osvete zbog smrti srbijanskog navijača, unatoč tome što na društvenoj mreži Facebook huligani još od sinoć pozivaju na ubistva turskih državljana u Srbiji, progon Bošnjaka i paljenje džamija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Navijač košarkaškog kluba Crvena zvezda Marko Ivković (25) poginuo je u Istanbulu od posljedica uboda nožem, nakon što je na njega nasrnuo navijač protivničkog Galatasaraja (?). Nezvanični izještaju govore kako Ivković i skupna nisu mogli ući u dvoranu gdje se odigravala utakmica, nakon čega su počeli razbijati izloge oko dvorane. Domalo su se sukobili sa navijačima Galatasaraja, nakon čega ga je jedan od njih uboo nožem, od koji je nesretni mladić preminuo.

Prema posljednjim izvještajima medija u Turskoj, najvjerovatnije da do sukoba navijača Crvene zvede i Galatasaraja nije ni došlo, već su se sukobili srbijanski i albanski navijači.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Vlade Republike Turske Ahmet Davutoglu pozvao je u subotu telefonom predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće srpskom premijeru povodom ubistva Ivkovića, te najavio detaljnu istragu oko cijelog događaja.

Srbijanski konzul Zoran Marković za Betu je ranije izjavio kako su se turski ljekari borili „kao lavovi“ za život Ivkovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

No, sve to nije dovoljno da se strasti smire i zaustave dalja krvoprolića, a tužilaštvu i sudovima Turske prepusti da pronađu i kazne počinitelje zločina.

Na Facebooku je osnovana grupa „Marko Ivković“ na kojoj piše „Dužni su nam! Kad oni mogu naše navijače da ubijaju, možemo i mi!“

Drugoj Facebook grupi „Marko Ivković-Počivaj u miru“ za samo 14 sati pridružilo se blizu 4.000 korisnika, od kojih veliki broj poziva na osvetu, ubistva, paljenje i rušenje svega što ima veze sa Turcima i islamom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srbijanski mediji saznaju kako je napravljen preliminirani dogovori navijača Zvezde i Olimpijakosa da se u posljednjem kolu Eurolige, koje se igra sredinom decembra, zajedno vrate u Tursku i osvete Ivkovića, prenosi NAP.

cazin.net


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME