Srbijanski mediji tvrde da su Jala i Buba izgubili 1.000.000 eura kako im je zabranjen ulaz u Srbiju

Podijelite vijest

Prije tačno godinu dana reperima Amaru Hodžiću, poznatijem kao Buba Koreli, i Jasminu Fazliću, poznatijem kao Jala Brat, zabranjen je ulazak u Srbiju zbog širenja nacionalne mržnje, a to se veoma odrazilo na njihovo poslovanje i zaradu.

Oni su proteklih 12 mjeseci ostali bez najmanje milion evra, koliko je trebalo da zarade od nastupa u Srbiji pišu srbijanski mediji.

Buba i Jala posljednjih pet godina su među najpopularnijim izvođačima u regionu, nastupali su u svim državama bivše Jugoslavije gdje se sluša njihova muzika.

Koliki su uticaj imali na omladinu, govori i podatak da su u nekim anketama bili visokokotirani kao idoli tinejdžera, a na društvenim mrežama imali su obojica po pola miliona pratilaca.

ČITAJ JOŠ:  Komšijama kupovina u BiH i dalje isplativa

Za jedan nastup u početku su uzimali 10.000 evra, ali je taj iznos vrlo brzo porastao na 15.000 evra, piše Kurir. Vrlo često su pjevali u Beogradu, nekada i po dva puta mjesečno, što, kada se sabere sa nastupima u ostatku Srbije, bude i po osam ili deset tezgi za mjesec dana.

Kako piše gore pomenuti portal, njih dvojica su samo od toga zarađivali 120.000 mjesečno. To znači da su Buba i Džala ostali bez više od milion evra jer godinu dana ne mogu da kroče u našu zemlju, pa samim tim ni da nastupaju.

ČITAJ JOŠ:  Ovo je monstrum koji je udavio kćerku (2): Najavio tragediju, pa presudio sebi

Jedan poznati estradni menadžer za Kurir kaže da reperi iz Sarajeva sada uglavnom pjevaju u Bosni i Hercegovini, ponekad u dijaspori, a u Crnoj Gori su sve manje traženi.

Podsjećamo sarajevskim reperima Jali Bratu i Bubi Corelliju zabranjen je ulazak u Srbiju. Podsjetimo, Jala Brat i Buba Corelli imali su incident 31. jula u Nišu (2021), kada je njihovo osiguranje gurnulo mladića sa bine, a jedan od ljudi iz osiguranja je i udario mladića. U Srbiji su nakon incidenta sa osiguranjem pisali i peticiju da se Jali i Bubi zabrani ulazak, a reperi su osudili postupak osiguranja i svaku vrstu nasilja.

ČITAJ JOŠ:  Lidl u Srbiji povukao iz prodaje nekoliko proizvoda iz BiH: Moguće prisustvo salmonele

“Dragi moji, želim da se kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator i kao što se vidi na snimku.

Bili smo u backstage-u i čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i apsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja. Voli vas brat”, poručio je Corelli.


Podijelite vijest