Srbijanski policajci nisu krivi u slučaju „Potočari“

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je da Milan Dumanović i Mladen Trbović nisu krivi zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju dženaze žrtvama genocida u Potočarima, u Srebrenici 2015. godine, na kojoj je napadnut tadašnji premijer, a danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno da nisu odavali službenu tajnu, saopštio je Dumanovićev advokat Vladimir Todorić.

“Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio oslobađajuću presudu za Milana Dumanovića i Mladena Trbovića u slučaju Potočari. Slobodni i opet policajci“, napisao je Todorić na Twitteru.

ČITAJ JOŠ:  Gledala sam kad ženi oteše dijete: Kaže joj “samo smo ti ga uzeli što se zove Naser”

Podsjećamo, oslobađajuću presudu Dumanoviću i Trboviću donio je Viši sud u Beogradu u aprilu ove godine.

Dumanović i Trbović su bili uhapšeni i optuženi za odavanje službene tajne, da bi potom bili pušteni da se brane sa slobode.

Cijeli sudski postupak bio je zatvoren za javnost, detalji optužnice nikada nisu saopšteni zbog, kako su naležni rekli, zaštite službenih tajni. Suđenje je počelo 2018. godine, ali je nakon gotovo godinu i po dana krenulo iz početka, nakon što je promijenjen sudija Zoran Božović.

ČITAJ JOŠ:  Oprema za novorođenče 1.000 KM, porodiljska naknada ni blizu tog iznosa

Presuda jeste pročitana javno, ali njeno obrazloženje nije, upravo zbog čuvanja tih službenih tajni.

Podsjetimo, predsjednik Srbije otišao je u Potočare 2015. godine tada u funkciji premijera da oda počast žrtvama genocid u Srebrenici, kada je izlazeći iz Memorijalnog centra zajedno sa članovima srbijanske delegacije napadnut.

U tom momentu došlo je do naguravanja, a poletjele su i kamenice. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine tada je oštro osudilo taj napad, dok je Aleksandar Vučić iznio sumnju da je cijeli napad dobro organizovan.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA Jesenja faza sistematske preventivne deratizacije

N1

GODISNJICA
MARKETING