Srbijanski političar tvrdi da je Karleuša plaćena za “podršku” Vučiću: Evo o kom je iznosu riječ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zastupnik Narodne stranke Đorđe Stanković u Skupštini Srbije kazao je kako pjevačica Jelena Karleuša prima ogromne iznose novca za podršku koju je pružila Vučiću te tvrdio da je za dva mjeseca dobila skoro pola miliona eura.

Stanković je u Skupštini tvrdio da država javnim ličnostima daje novac preko Telekoma jer to ne mogu učiniti direktno.

Govoreći o Jeleni Karleuši i podršci koju je pružila Vučiću naveo je kako je u aprilu dobila iznos 300.000 eura te još 150.000 eura u maju.

“Dokaz za sve to vidite i sami kao što su gostovanje na ‘Hit tvitu’ i njene objave na društvenim mrežama. Očigledno je postala PR služba Srpske napredne stranke i u tom kontekstu očigledno je šta vlast misli ko treba da bude uzor našoj djeci”, naveo je.

“Taj Telekom je finansirao ne samo nju, nego i druge javne ličnosti iz svijeta muzike, jednom Željku Joksimoviću kroz ‘Tanjug’ se na godišnjem nivou daje novac daleko veći nego Jeleni Karleuši”, dodao je.

Također, pomenuo je i Željka Mitrovića, vlasnika Pink televizije, koji je nedavno objavio da po preporuci Aleksandra Vučića gasi kontroverzni reality “Zadruga”. Stanković je naveo da će i za to dobiti kompenzaciju.

“Daje se i Areni sport kako bi kupila Premijer ligu i kako bi se onemogućilo Sport klubu, odnosno United mediji, da tako nešto imaju. Sada imamo situaciju da ta Arena ima gubitak od 100 miliona eura, a da Telekom Srbija samo za ovu godinu imaju uvećan dug od 500 miliona eura”, rekao je uz napomenu da ukupno dugovanje Telekoma iznosi 1,74 milijarde eura.

Klix