Srbin i bh. državljanka skrivali u kući u Zagrebu kokain, heroin, vage…

Podijelite vijest

Oko 3,9 kilograma kokaina i pola kilograma heroina namijenjenih daljnjoj preprodaji otkrila je hrvatska policija u iznajmljenoj kući i autu koje 40-godišnji srpski državljanin i 24-godišnjakinja iz BiH koriste u zagrebačkom naselju Mlinovi, a koji su uhapšeni i kazneno prijavljeni.

Hrvatska policija je u srijedu saopćila da je temeljem sudskog naloga pretražila kuću u kojoj je pronašla 16 paketa s 2,8 kilograma kokaina, 552 grama heroina, 30,6 kilograma punila za povećanje mase droge, tri vage, opremu za pakovanje te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

ČITAJ JOŠ:  Ovo su piloti koji su preživjeli pad MiG-a: Obojica su odlikovani, ranije već preživjeli drame

Uz to, u automobilu kojeg koristi 40-godišnjak pronađeno je još 1,1 kilogram kokaina.

Policajci sumnjaju da je on nabavio lažnu slovensku ličnu kartu kojom se predstavio prilikom policijskog postupanja, a sumnjiči ga se i da se njome poslužio krajem oktobra prošle godine pri potpisivanju ugovora o najmu kuće.

Prilikom policijske provjere utvrđeno je da je Bosna i Hercegovina raspisala međunarodnu potragu za 40-godišnjakom radi izdržavanja zatvorske kazne zbog ranije počinjenog kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga.

ČITAJ JOŠ:  Masovno gašenje bankomata počinje uskoro

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.