Srbin provalio u prodavnicu u Visokom: Prijetio vlasniku nožem jer mu nije dozvoljavao da uzima stvari na veresiju

policija visoko

Govorio mu je da će mu polomiti ruke i noge, nakon čega je šakom udario oštećenog u predjelu lica

Četrdesetogodišnji Enes Tihić iz Srbije bi se uskoro trebao naći u sudnici Općinskog suda u Visokom koji je potvrdio optužnicu koju je podiglo Tužilaštvo ZDK.

Prema njoj se Tihić tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je 6. marta ove godine oko 21.15 sati, na području općine Breza, drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem ugrozio građanski mir oštećenog F. A.

– Od F. A, vlasnika prodavnice je tražio na veresiju određene stvari, a kada mu je F. A. rekao da nema više veresije te je zaključao vrata objekta, optuženi je počeo da udara nogama u vrata. Kada je ušao unutra sa nožem u ruci, počeo je da psuje i prijeti oštećenom, pitajući ga zašto ga je prijavio policiji?

Govorio mu je da će mu polomiti ruke i noge, nakon čega je šakom udario oštećenog u predjelu lica, znajući i svjestan da takvim bezobzirnim ponašanjem i zadavanjem udarca ugrožava građanski mir i vrši nasilje prema F. A. Kada su ga iz objekta izgurali oštećeni i njegov brat optuženi je nastavio da psuje majku oštećenom čime je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, stoji u optužnici protiv Srbijanca.

Copy

Prethodni članakElla Dvornik: Najluđi trač je da sam se bogato udala
Sljedeći članakFudbalski svijet u nevjerici: FIFA na Mundijal šalje sudiju koji je svirao kraj u 85. minuti