SRCE DA VAM PUKNE | Edin Gazić se emotivno oprostio od brata Armina: Tvoja životna priča je herojska

AC202C04 7DC3 4F8B B0E8 C181BFA38E7C
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi danas je pronađeno i izvučeno tijelo 29-godišnjeg mladića Armina Gazića iz Zenice. On je nestao južno od Mostara, nakon prevrtanja dva kajaka u kojem su bile tri osobe. 

Za razliku od njegovih dvoje prijatelja, koji su zajedno s njim bili u jednom kajaku i koji su nakon prevrtanja ispred Bunskih kanala, jednog od najopasnijih dijelova Neretve, uspjeli isplivati do obale, Rođeni Zeničanin sa sarajevskom adresom izgubio je život.

ČITAJ JOŠ:  NAKON VIJESTI O SMRTI ARMINA GAZIĆA: Zenica u šoku, oglasio se i Amel Tuka

Važio je za jednog od naših najboljih alpinista i izvojevao brojne podvige u svijetu alpinizma, a večeras se od Armina emotivnom objavom na Facebooku oprostio njegov brat Edin.

-Život.

Ova godina, za mene je već najgora i najbolja ikad.

Kao i mnogima najgora, ali moja Dina je meni učinila i najboljom…

Život mi je prvo dao da budem sin, da sam birao roditelje, bolje ne bih izabrao. Onda mi je dao da budem brat i još mnogo toga pa me nagradio očinstvo.

ČITAJ JOŠ:  I peti put Grad Zenica prolongirao naplatu javnog duga od RMU Zenica

Onda mi je uzeo tebe, uzeo mi je BRATA jedinog pravog, napravio me jedinicom… 

Ali ja sam ponosan na tebe, sada više nego ikad. Čitam komentare kako se svađaju jesi li iz Zenice ili Sarajeva… To je brate pobjeda, nama to nikada nije bilo bitno. Uvijek smo bili rođeni u Zenici i Sarajevo je bilo naš glavni grad, jer mi smo bili i ostali Bosanci i Hercegovci!! 

Putovao si, osvajao si najveće i najzahtjevnije vrhove svijeta… Ali tvoja najveća ljubav je uvijek bila bosanska i hercegovačka planina, pašnjak, hrana, rijeka… Tvoja životna priča je herojska… Bosna ti je dala život, Hercegovina ti ga je uzela BRATE!❤️ 

ČITAJ JOŠ:  Novoizgrađeni bivak na Veležu nazvan "Armin Gazić - Mućak"

Ovo sam pisao iz srca, jer nemam pojma šta drugo da radim. Hvala vam svima puno, mnogo mi znače sve poruke podrške – napisao je Edin. 

GODISNJICA
MARKETING