Srđan Puhalo o “Pandorinim papirima”: Monako je Putinu važniji od RS

srdjan puhalo
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Otkrivanje tajnih poslova političkih ali i privrednih lidera uzdrmalo je svijet, „pandorini papiri“ (Pandora Papers) prijete da će bespovratno promijeniti shvatanje umiješanosti politike i razmjene bogatstva svjetske elite.

Milioni dokumenata koji su procurili otkrivaju kako svjetski lideri, milijarderi i poznate osobe koriste porezne oaze, a među njima su ruski predsjednik Vladimir Putin, bivši britanski premijer Toni Bler (Tony Blair), ukrajinski predsjednik Zelenski, pjevačica Šakira (Shakira), jordanski kralj i kenijski predsjednik Uhuru Kenijata (Kenyatta)…

ČITAJ JOŠ:  Dodikova strategija u 27 tačaka za odumiranje Bosne i Hercegovine

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije direktno imenovan u papirima, ali mediji ističu da mnogi njegovi saradnici jesu. Među njima su i Putinov najbliži prijatelj iz djetinstva Petr Kolbin kojeg kritičari nazivaju “novčanikom” za Putinovo bogatstvo, i jedna žena sa kojom je ruski lider navodno bio u romantičnoj vezi. 

Tim povodom orginalan komentar na svom Twitter profilu napisao je psiholog i analitičar Srđan Puhalo.

– Panama papiri pokazuju da je Monako važniji Putinu od Republike Srpske, napisao je Puhalo.

ČITAJ JOŠ:  Političari kao borci iz Tekkena: Kada bi ušli u ring ko bi izašao kao pobjednik
4A42E1CF 07DD 4663 963D B2501EEE5E75
GODISNJICA
MARKETING