Srebrenica: Stanari se udružili i kupili bazen za djecu

Podijelite vijest

Oko 100 stanara tri stambene zgrade, prigradskog naselja Bartova u Srebrenici, udružili su sredstva i kupili bazen za njihovu djecu. U nabavci bazena, 10 x 5, dubine 1,30 metara, pomogla je i Općina Srebrenica.

Stanar Dragan Bibić, otac troje djece za portal “Avaz” kaže da su stanari za bazen iskupili 2.700 KM, a Općina Srebrenica je na njihov zahtjev uložila 1.300. 

Pravo mjesto za osvježenje

– Dodatno smo nabavili ostale potrepštine za bazen, pijesak za filter, kameru za nadzor i sve ono što je potrebno da voda u bazenu bude čista. Vodu za bazen u cisterni dovozi nam teritorijalna jedinica Srebrenica, tako da na ovoj suši ne koristimo vodu iz Gradskog vodovoda. Bazen tokom dana koriste djece, a u predvečerje roditelji, tako da jedni drugima ne smetaju – kazao je za portal “Avaza” Bibić.

Stambeni kvart Baratova je najnaseljenije prigradsko naselje i ima veliki broj djece. Nedavno je u ovom naselju jedna međunarodna organizacija uz pomoć lokalne zajednice izgradila igralište za djecu, tako da ova dva rekreativna objekta predstavljaju veliki zadovoljstvo za roditelje i njihove mališane.

– Rado sam se uključila u akciju nabavke bazena. Sada se na ovim tropskim temperaturama, moje dvoje djece ima gdje osvježiti i nemam mogućnosti da ih vodim na neka kupališta, udaljena od grada po tridesetak i više kilometara – s zadovoljstvom kaže Amra Keso.

Pravi ugođaj

Vesna Šurlan, stanarka naselja Barova, majka dvoje djece, kaže da nema auto kako bi mogla djecu odvesti na kupanje na jezero Perućac, Rajsku plažu ili neku rijeku. Naglašava da je kupovina i postavljanje bazena pravi ugođaj za djecu i roditelje.

Roditelji ovih zgrada planiraju da na proljeće bazen ukopaju u zemlju, obave pripremne radove i osiguraju sve uslove kako bi djeca bila sigurna, na jednom mjestu i srećna tokom ljeta.

Avaz


Podijelite vijest