Portal 072info

Srebreničanka Mirnesa Subašić najljepši model svijeta

Foto: DEPO
Foto: DEPO
Foto: DEPO

Mirnesa Subašić, 18-godišnja Srebreničanka, pobijedila je jučer na svjetskom takmičenju Supermodel International 2013 koji se održao na dalekom Tajlandu.

Srebreničanka Mirnesa Subašić, model agencije Z Model Management BiH, jučer je u Bangkoku, na svjetskom takmičenju Supermodel International 2013, glasovima žirija osvojila prvo mjesto.

Nakon sinošnje proslave u Bankgogku, predstavnica BiH će titulu i lentu najboljeg modela svijeta donijeti u Sarajevo već danas u poslijepodnevnim satima, a na sarajevskom aerodromu biće joj organizovan i svečani doček. Mirnesa je titulu najboljeg supermodela svijeta osvojila između 29 takmičarki, predstavnica zemalja.

Mirnesa, koja je članica Z Model Management agencije, izabrana je na kastingu u Sarajevu nešto ranije ove godine, a prema riječima Adnela Mešića, vlasnika licence Supermodel International za Bosnu i Hercegovina, mediji u Tajlandu su danima prije zvaničnog izbora Mirnesu svrstavali u jednu od favoritkinja. Za Mirnesu ova pobjeda, pored vrijednih nagrada, znači i otvorena vrata međunarodnog modelinga.

– Danima dobijamo informacije iz Tajlanda kako je Mirnesa jedna od favoritkinja, no nismo se usudili nadati u pobjedu; sada kada smo dobili zvaničnu potrvdu, slavlje je počelo. Ovo je još jedna velika potvrda bosanskohercegovačke ljepote, koja može biti jedan od najboljih brendova ove zemlje u svijetu. Također ovo je potvrda i našeg zajedničkog rada i ulaganja agencije Z Model Management u kandidate i kanditatkinje iz Bosne i Hercegovine“ izjavio je Adnel Mešić.

Supermodel International je međunarodni modeling takmičenje osnovano 2011. godine od strane Pranidunt Production agencije sa sjedištem u Bangkogku na Tajlandu, sa više od 50 članica zemalja šriom svijeta. Agencija Z Model Management će u narednim mjesecima raditi kastinge širom BiH za Supermodel International takmičenje za 2014. godinu.

(DEPO)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box