Portal 072info

Srednjoškolci iz cijele BiH druže se u Sarajevu od 4. do 7. septembra

Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini naziv je događaja koji organizira ova organizacija od početka svog djelovanja.

Riječ je o jedinstvenom događaju koji će za četiri dana svog trajanja od 4. do 7. septembra okupiti preko 100 srednjoškolaca iz 54 lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine. Generalna skupština bit će održana u sarajevskom Hotelu „Hollywood“ koji je i domaćin manifestacije, prenosi novinska agencija Patria.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Generalna skupština predstavlja šlag na tortu rada Asocijacije srednjoškolaca na godišnjem nivou. Koordinatori naših lokalnih timova i njihovi članovi 365 dana u godini vrijedno sprovode razne projekte i aktivnosti u svojim zajednicama, s ciljem postizanja općeg dobra i poboljšanja statusa srednjoškolaca.

Kao svojevrsna nagrada za to, ali i prilika da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz svih dijelova BiH, omogućavamo im učešće na ovom događaju, izjavio je Amar Kavgić, rukovoditelj Odjela za komunikacije i odnose s javnošću ASuBiH-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pored formalnih aktivnosti odabira članova novog Upravnog odbora i predsjednika organizacije, učesnici će imati priliku prisustvovati raznim radionicama, edukacijama i predavanjima s ciljem prvenstveno njihovog ličnog osnaživanja te davanja podstreka za realizaciju konkretnih akcija u njihovim sredinama.

-Uvijek se trudimo da naši događaji iz godine u godinu dobijaju novu notu. Tako pored učesnika iz BiH, na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini, očekujemo učešće predstavnika naših partnerskih organizacija iz regije Balkana, ali i Evrope.  Naša organizacija je jedini predstavnik naše zemlje u Uniji evropskih srednjoškolskih organizacija (OBESSU) te nam je cilj na ovakvim i sličnim događajima našim srednjoškolcima približiti praksu drugih zemalja, dodao je Kavgić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Lična karta Asocijacije

Asocijacija srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja srednjoškolce, kao i Vijeća/Savjete učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osnovni cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja. Kroz svoje projekte Asocijacija edukuje, povezuje, informiše srednjoškolce i upoznaje ih sa njihovim pravima. Asocijacija djeluje putem lokalnih timova u trenutno 54 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME