Portal 072info

Srednjoškolci iz Zeničko-dobojskog kantona za mališane iz kantona skupili slatkiše u vrijednosti od 9670,15 KM

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona s velikim uspjehom je i ove godine realizovala projekat „Jedan slatkiš jedno dijete“koji se već sada tradicionalno realizuje na nivo Zeničko-dobojskog kantona pred novogodišnje praznike.

Vijeća učenika svih gradova na području Zeničko-dobojskog kantona uključeni su u realizaciju ovog vrijednog projekta.

– Tokom projekta naši aktivisti su se vodili idejom i željom da što više mališana koji su na ovaj ili na onaj način pomalo zapostavljeni od društva dobiju svoj novogodišnji paketić i da zadrže osmijeh na licu još dugo vremena, kazao je Elmin Fehrić, PR Manager Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona.

Realizacija projekta počela je već početkom decembra prošle godine i završila je posljednim danom u decembru kada su skupljeni paketići podijeljeni mališanima.

Ukupna vrijednost skupljenih paketića na nivou kantona iznosi  9670,15 KM, te rukovodstvo Mreže ne krije zadovoljstvo realizovanim projektom.

– Ova akcija ima posebnu sentimentalnu vrijednost za srednjoškolce, jer osmijeh i zagrljaj koji se dobije prilikom darovanja paketića su neprocjenjivi i upravo je to razlog zašto je mreVUK Zeničko-dobojskog svake godine sve bolji i bolji. Također, ova akcija je prilika da pokažemo našem društvu koliko je bitna humanost, empatija i snažna volja bez obzira koliko godina imate, kazala je predsjednica Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, Ajša Luković.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box