Srednjoškolci u 40 opština prelaze na online nastavu

Srednjoškolci u 40 opština prelaze na online nastavu

Zbog porasta broja zaraženih korona virusom, sedmi i osmi razredi osnovnih škola na teritoriji 40 opština u Srbiji od ponedjeljka (13. septembar) prelaze na kombinovanu nastavu, dok će srednje škole u tim opštinama preći na online časove, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mjera u radu škola, od ponedjeljka će učenici sedmog i osmog razreda u 40 lokalnih samouprava nastavu pratiti neposredno i na daljinu zbog pogoršanja epidemijske situacije, dodaje se u saopštenju.

Tim za praćenje mera u radu škola preporučio je upotrebu maski za sve učenike i zaposlene, sve vrijeme boravka u školi, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv korona virusa kao i osobe koje su preležale COVID-19.

Poslije sastanka Kriznog štaba Vlade Srbije uoči početka školske godine 24. avgusta, ministar prosvjete Branko Ružić izjavio je da je intencija da se nastava u školama u Srbiji od 1. septembra odvija redovno, a da će se to mijenjati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

On je tada predstavio novi plan rada škola koji podrazumijeva tri načina.

Prvi je neposredna nastava za sve učenike, uz nošenje maske tokom razgovora i poštovanje distance od 1,5 metara.

Drugi je kombinovani model za učenike sedmog i osmog razreda i srednjoškolce, jedan dan online, a drugi neposredna nastava.

Treći model predviđen je za epidemiološki najugroženije sredine gdje će za srednjoškolce biti online nastava, a za osnovce kombinovana.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE