Sretan rođendan Zeničanki Dalili Omerović

DalilaOmerovic

Ona je djevojka koja je rođena u Zenici 25. septembra 2013. godine i danas slavi svoj 28. rođendan.

Ono što je obilježilo njeno djetinjstvo i đačko doba jestu ‘daske koje život znače’, kao i njen hobi, a to je pozorište. Dalila je punih sedam godina, bila član Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. 

Pored toga, što je imala izuzetno veliki talenat za glumu, Dalila je gajila ljubav i interesovanje i prema tenisu, plesu, pjevanju, ali i ritmičkoj i atletskoj gimnastici, te i u tim poljima pokazivala izuzetno dobre rezultate. 

Važno je napomenuti da je ova Zeničanka 1996. godine osvojila 4.mjesto na državnom takmičenju u atletskoj gimnastici, te i na taj način Zenicu predstavila u lijepom žaru i svjetlu. 

Pohađala je Opću gimnaziju u Zenici, nakon čega odlazi u Sarajevo na Pravni fakultet Univerziteta, te uporedo se prijavljuje na audiciju za voditeljicu Hayat TV-a, gdje osvaja žiri te postaje voditeljica ove danas velike TV kuće. 

Zbog obaveza prema fakultetu i poslu, Dalila je bila primorana preseliti se u glavni grad naše zemlje, ali kako uvijek voli reći u srcu nosi svoju Zenicu i uvijek joj se rado vraća. 

Dalila je jedna od rijetkih lica Zenice, koja je uspjeha u svojim ambicijama, kao i u tome da predstavi svoj grad na najbolji mogući način. Naravno, hvala joj na tome! 

Redakcija Portala 072info, želi sretan rođendan Dalili, uz lijepe želje i mnogo uspjeha u životu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE