Portal 072info

Šta ako Čelik ne dobije licencu za PLBiH, ko će zamijeniti Zeničane?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fudbaleri Čelika su osigurali opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, no zbog činjenice da Prvostepena komisija za licenciranje nije odborila Zeničanima licencu za nastup u našem elitnom takmičenju pitanje je kakva će sudbina zadesiti klub sa Bilinog polja.

Problem su neizmirena dugovanja koja iznose oko 250.000, a ukoliko Čelik isplati dug mogao bi se nadati da će Drugostepena komisija preinačiti odluku Prvostepene komisije.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ipak, ako se to ne desi onda će zenički klub naredne sezon igrati u Prvoj ligi FBiH, što automatski otvara pitanje ko bi umjesto Čelika ostao u ligi.

Čelikovo mjesto trebao bi popuniti pretposljednji tim, odnosno ekipa koja s 11. mjesta seli u niži rang, tačnije Krupa. Ipak, s obzirom na to da ni Krupa nije dobila licencu moglo bi se desiti da GOŠK kao posljednjeplasirani tim nakon ove sezone o(p)stane u Premijer ligi.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sličan scenario desio se prošle godine kada je Čelik, koji je sezonu okončao na mjestu koje vodi u niži rang, opstao u ligi zbog činjenice da Borac nije dobio licencu za nastup u PLBiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor.ba

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 52
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6