Portal 072info

Šta balkanska proročica Kleopatra predviđa za 2017. godinu

Čuvena balkanska proročica Kleopatra u razgovoru za “Dnevni avaz” ističe kako je 2016. bila teška svima, pa i njoj, ali ona ne vjeruje da će 2017. godina biti mnogo bolja. Ratovi će i dalje obilježiti dešavanja u svijetu, teroristički napadi, također, a što se tiče Bosne i Hercegovine, očekuje mnogo protesta i bunta nezadovoljnih.

Kijametski dani 

– Bit će i previše protesta. Narod je gladan i zbunjen i potpuno dezorijentiran i ne vidi se izlaz. Ovo su nam došli kijametski dani.

Hoće li ijedan premijer, ministar podnijeti ostavku?

– Podnosit će ostavke sigurno. Bit će i smijenjenih, ali to je najmanje važno. Važno je to što niko ništa neće preduzimati, jer je BiH u lošoj situaciji, gdje jedni drugima prkose. Republika Srpska prkosi Federaciji, Federacija uzvraća, a i Hrvati hoće nešto iz svega da ućare.

Hoće li stvarni kriminalci zaista početi odgovarati za pljačku naroda i države?

– Me ne, to se neće desiti za još jedan milenij! Pojedinci da, ali da će svi, ne.

Šta nas očekuje na ekonomskom planu?

– Očekuje nas slom, krah!

Hoće li se povećati penzije?

– Povećat će se penzije malo, da se narodu samo “zamažu oči”, ali to je sve nebitno u odnosu na poskupljenja koja slijede.

Hoće li se nogometna reprezentacija BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

– Trebala bi, jer ima dobre igrače. Ali su nedisciplinirani, ne poštuju karantin i dođu izmoreni od sponzoruša, krše pravila ponašanja i idu u kafane pa su nepripremljeni za utakmice. Inače, BiH ima dobru ekipu.

Hoće li Edin Džeko biti prvi strijelac italijanske lige?

– Pa on je već sada prvi strijelac. On je nešto najbolje što Bosna ima.

Hoće li BiH u 2017. godini učestvovati na Eurosongu?

– Neće.

Hoće li doći mir u Siriju?

– Neće.

Hoće li se Rusija i Amerika pomiriti?

– Uvjetno rečeno da, jer su Tramp i Putin slični politički, intelektualno, ali CIA to neće prihvatiti.

Tramp ne dolazi 

Hoće li Donald Tramp (Trump) posjetiti Bosnu i Hercegovinu?

– Za vrijeme svog mandata će posjetiti Balkan. Ne vidim da će posjetiti Bosnu, ali će doći u posjetu supruginoj rodnoj Sloveniji.

Hoće li Evropska unija preživjeti?

– Raspast će se EU, pa ona se već raspala. Krenula je nizbrdo i to je gotovo, ali će uvijek ostati pet-šest zemalja zajedno. No, ovakva EU neće opstati. Tako, Bosanci, nemojte da se sekirate što niste u EU. Jer, bez obzira na to što je situacija u BiH sada takva, ja vidim da će razum pobijediti. Iako već predugo vladaju ratni profiteri, ima tu mnogo sposobnih i razumnih ljudi koji će povesti BiH ka boljim vremenima.

Dodik ne smije raditi što narod ne prihvata

Na pitanje hoće li Milorad Dodik raspisati referendum o otcjepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, Kleopatra kaže kako nije sigurna da li će to učiniti baš on, ali će do takvog referenduma sigurno doći.

– Treba sačekati. Ne pita se tu samo Dodik. On je predsjednik RS, ali ima ograničen mandat. To je pitanje čitave RS i srpskog naroda, jer ne smije Milorad Dodik da radi nešto što narod ne prihvata. Narod ga je izabrao, a ako ga je izabrao, onda narod to i hoće, to je opće poznato. I mimo proročanstva je jasno i vidljivo da će se referendum desiti, ali nisam baš sigurna da će Dodik to provesti.

Sarajlijama vodu trebaju dati sa Pala

Hoće li se smanjiti zagađenje zraka u Sarajevu i hoće li Sarajlije imati dovoljno vode?

– Pa, ko to koči kad ogromna voda leži na planinama oko Sarajeva? Pa na Palama se razbacuju i ne znaju šta će s njom. To je veliki grijeh. Treba tražiti rješenje na Palama i s vlastima RS. A Sarajevo je u kotlini i dugo se neće riješiti zagađenja.

avaz.ba

Podijelite članak