Šta će 15-minutne joga sesije učiniti vašem tijelu?

joga sesija decembar 2020
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Brojna istraživanja pokazuju da joga smanjuje lučenje kortizola -primarnog hormona stresa. Ovo zauzvrat poboljšava vaše cjelokupno zdravlje.

Uključivanje samo 15 minuta joge u vašu svakodnevnicu može napraviti velike razlike u vašem samopouzdanju, držanju, raspoloženju i cjelokupnom zdravlju. Body.ba vam u nastavku objašnjava šta će se desiti vašem tijelu nakon praktikovanja ove aktivnosti.

Poboljšana fleksibilnost

Ne morate biti super fleksibilni da biste se bavili jogom, ljepota joge je u tome što se može vježbati na svim nivoima fizičke spremnosti. Možda vam bude malo teže na početku, ali već nakon nekoliko pokušaja naučit ćete pravilno obavljati joga pozicije. Ubrzo nakon toga će vam se stvoriti veliki osjećaj razlike u vašoj fleksibilnosti.

Izgradite snagu

Mnogi ljudi misle da se snaga jača samo uz pomoć treninga snage u teretani. Ali dizanje utega nije jedini način vježbanja snage. Svakodnevno vježbanje joge pomoći će vam da se rastežete i da tonizirate mišiće svog tijela. Popularne poze poput planka istovremeno djeluju na jačanju ruku, nogu, ramena i trbuha.

Vaše držanje će biti bolje

Svakodnevna joga pomaže vam da poboljšate držanje tijela. Ovo će vam pomoći da hodate uspravnije i da pravilno sjedite za radnim stolom. Bolovi koje imate u leđima također se mogu ublažiti redovnim praktikovanjem joge.

Bolja kondicija

Joga vam pruža sve što i teretana, samo na miran i siguran način. Joga kombinuje aspekte kardio, treninga snage i funkcionalnog treninga. Najbolji dio je što jogu možete raditi vlastitim tempom, u vašem domu.

Gubitak kilograma

Ne morate raditi HIIT trening ili trčati u prirodi kako biste izgubili kilograme. Svakodnevno praktikovanje joge može biti korisno za metabolički sistem i pomoći u sagorijevanju masti. Ovo vremenom dovodi do gubitka kilograma. Svakodnevna joga također može pomoći u uspostavljanju hormonalne ravnoteže u tijelu, što može normalizovati vašu tjelesnu težinu.

Povećana energija

Još jedna prednost joge je energetski poticaj koji ćete dobiti od nje. Joga je zbog svoje jednostavne sinergije tijela i disanja, savršena kada vam treba energija. Svakodnevnim praktikovanjem joge probudit ćete glavne energetske centre (čakre) u vašem tijelu.

Smanjen stres

Joga je nevjerovatan način da razbijete stres. Joga se sastoji od pozicije, disanja i meditacije, a istraživanja pokazuju kako ova tri elementa regulišu otkucaje srca. Ovo će vam omogućiti da fleksibilnije reagujete na stres.

Spavajte bolje

Možda ste pod tolikim stresom da noću ne možete zaspati. Ako je to slučaj, onda će vam joga definitivno biti koristan saveznik u postizanju kvalitetnog sna. Duboko disanje koje je sastavni dio joge će vam pomoći da se opustite i da se izborite s nesanicom, piše body.ba.

GODISNJICA
MARKETING