0.1 C
Zenica
Utorak, 30 studenoga, 2021
Naslovnica Zabava Lifestyle Šta će vam se desiti ako pojedete teglu Nutelle za dan

Šta će vam se desiti ako pojedete teglu Nutelle za dan

b94cfe98403171d90fffb44b08035219 jpg pagespeed ce FJn93eVEbO
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Prije nekoliko dana pojavio se video manekenke koja je za dva minuta pojela teglu Nutelle. Šta se dešava sa organizmom u ovakvim, ekstremnim slučajevima.

NER FIT

Čak 58 posto sastojaka Nutelle čini bijeli šećer, tako da je ovaj namaz daleko od dobrih nutritivnih vrijednosti. Evo šta bi se desilo da pojedete čitavu teglu za jedan dan.

Bilo bi vam muka

Sasvim sigurno ćete se osjećati loše, sadržaj šećera u Nutelli može izazvati mučninu i povraćanje, a loš osjećaj može trajati satima. Nutella sadrži zasićene masti koje su poznate po tome što izazivaju bolesti. Ako imate dijabetes ili druge zdravstvene probleme povezane sa šećerom, mogli biste pogoršati stanje nakon što pojedete cijelu teglu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Udebljat ćete se 

Samo dvije kašike sadrže 200 kalorija. Kada pojedete cijelu teglu, unijeli ste više kalorija nego što vam je potrebno za cijeli dan. Tegla ima 2.000 kalorija.

Hemijska reakcija u oranizmu

Osjetili biste hemijsku reakciju u vašem sistemu zbog toga što ste ga napunili prevelikom količinom šećera. Ovo može izazvati ozbiljnu bol u stomaku za koju bi mogla biti potrebna medicinska pomoć.

Porast insulina

Povećali biste i nivo insulina. On prelazi svoj granični nivo i ruši nivo glukoze u krvi pretvarajući dodatnu glukozu u uskladištenu masnoću. Ova masnoća će se uglavnom vidjeti oko vašeg stomaka.

LIDER