Portal 072info

Šta da radite kada vam bankomat ”ukrade” novac!?

Kada se desi da na bankomatu ne podignete novac, a dobijete obaviještenje da je obavljena isplata ili to vidite na izvodu, potrebno je da što prije podnesete reklamaciju.

Novac koji vam je skinut sa računa, a nije isplaćen biće vraćen na račun nakon riješene reklamacije. Krajnji rok za prijavu je, u zavisnosti od banke, od 30 do čak dana od datuma zaduženja. Što prije prijavite, to će prije biti ispravljena greška.

Reklamaciju građanin može da podnese lično u najbližoj ekspozituri banke, ili pozivom kontakt centra. Ukoliko se klijent obrati banci telefonom, nakon toga je u obavezi da u ekspozituri banke popuni predviđeni obrazac za reklamaciju.

Bez obzira na to da li je sporna transakcija nastala na bankomatu matične banke ili neke druge banke, reklamacija se podnosi banci koja je izdala karticu.

“U slučaju da je riječ o drugoj banci, oni šalju zahtijev za povrat novca klijenta banci gdje se dogodio problem i ta banka onda klijentu isplaćuje novac na tekući račun. Ako se to dogodilo u matičnoj banci, klijent odmah može da uđe u ekspozituru, prijavi šta se dogodilo i najkasnije u roku od 24 sata novac će biti dostupan na tekućem računu.

Ako se to desi u inostranstvu, rok za riješenje reklamacije je 45 dana.

Podijelite članak