Šta je bolje za kožu: dugo ili kratko tuširanje?

Šta je bolje za kožu: dugo ili kratko tuširanje?

Dok jedni vole da se istuširaju na brzinu i sve završe za pet minuta, drugi uživaju pod tušem sve dok ne potroše i poslednju kap tople vode. Šta je bolje za zdravlje?

Kada vas neko od članova porodice požuruje da završite sa tuširanjem, ne pokušava samo da uštedi vodu, već i radi nešto dobro za vaše zdravlje.Stručnjaci kažu da pod tušem ne bi trebalo da provodite duže od pet do deset minuta, jer topla voda isušuje kožu. Naročito zimi ne bi trebalo dugo da se tuširate, kada se koža lako isuši, piše mondo.rs.

Dermatolog sa Menhetna doktor Nil Šulc preporučuje da tuširanje ne traje duže od desetak minuta i da se ne tuširate vodom toliko toplom da vam koža pocrveni, jer ćete je tako isušiti. Zašto je to važno?

Tokom letnjih mjeseci, vaša koža se isuši zbog visoke temperature i češćeg tuširanja. U kombinaciji sa previše toplom vodom, sapunom i peškirom, ne skidate samo prljavštinu sa kože, već i lipide, zaštitni sloj kože, zbog čega postajemo skloniji infekcijama. Kada primijetite da vam je koža suva i ispucala, to znači da ste uklonili i ovaj zaštitni sloj.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica