Šta je pokazao pismeni nalaz obdukcije tijela Karima Gazete

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas su potvrdili da u vezi tragične smrti nogometaša Zrinjskog, Karima Gazete (Gazzetta, 27), državljanina Švicarske, nema tragova koji bi ukazivali na postojanje krivičnog djela.

Naveli su da je nakon vanjskog pregleda i obdukcije tijela K.G. , koja je 23. novembra obavljena u mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru stigao pismeni nalaz obducenta.

– Kako je pokazao nalaz obducenta, smrt je nasilna i nastupila je usljed oštećenja za život važnih moždanih centara i drugih ozljeda kostiju lobanje te iskrvarenja, a koje su posljedica pada tijela na tlo s velike visine. 

Na temelju provedenih uviđajnih i drugih policijskih radnji kao i obdukcijskog nalaza može se zaključiti da nema tragova koji bi ukazivali na postojanje nekog krivičnog djela u ovom slučaju – zaključili su iz Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, nesretni Gazeta je 21.novembra u 2.50 sati skočio sa osmog sprata stana zgrade “Orka” u Mostaru, gdje je živio otkako je ljetos u mostarski klub stigao iz švicarskog Ksamaksa.